για τα βότανά μας ...

βιολογικό δενδρολίβανο
(Rosmarinus Officinalis)

Γνωστό από την αρχαιότητα, το θαμνώδες αειθαλές αυτό φυτό, έχει ένα ιδιαιτέρως έντονο άρωμα, αλλά και γεύση. Αγαπά τα θερμά κλίματα και απαντάται κυρίως σε χώρες της Μεσογείου, από όπου και προέρχεται, καθώς πλέον και στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Στην Ελλάδα το συναντούμε ως αυτοφυές σε πετρώδεις κυρίως περιοχές. Είναι ένα πολύ διαδεδομένο βότανο, ιδιαίτερα στις παραμεσόγειες χώρες, καθώς είναι από τα λίγα αρωματικά φυτά που διατηρούν το άρωμά τους στο παρατεταμένο μαγείρεμα, γι΄αυτό και θεωρείται ιδανική επιλογή για μαρινάδες, σάλτσες καθώς και ψητά κρέατα και λαχανικά. 

Η ξηρή του δρόγη χρησιμοποιείται για την παρασκευή ροφημάτων μόνη της ή σε μείγμα με άλλα βότανα με πληθώρα ευεργετικών δράσεων για τον οργανισμό, όπως αντιμετώπιση συμπτωμάτων δυσπεψίας, λόγω της σπασμολυτικής δράσης του, τόνωση του κυκλοφορικού και ως βοηθητικό για την αντιμετώπιση των ρευματισμών. Με τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, προσφέρει προστασία και ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

 

Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα των τροφίμων ως φυσικό συντηρητικό, στη φαρμακοβιομηχανία και στον τομέα των καλλυντικών.

Εξαιρετικό, ελληνικό δενδρολίβανο. Ιδιαίτερα αρωματικό με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

© 2017 - 2018 | Inoni - Organic Greek herbs, All rights reserved - created by uv