Skip to main content

για εμάς...

Οι φιλοδοξίες & οι αρχές μας

Επιδιώκουμε να φέρουμε τα αρώματα, τις γευστικές ιδιαιτερότητες και τα οφέλη των βοτάνων της ελληνικής γης στην κούπα και στο πιάτο μας. Με μεράκι και πάθος για αυτό που κάνουμε, συνεχείς αναζητήσεις και πειραματισμούς θέλουμε να προσφέρουμε τα βότανα όπως μας τα προσφέρει η φύση, διατηρώντας τη γνησιότητά τους, τα ιδιαίτερα αρώματα τους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Με άμεσες, λοιπόν, διαδικασίες μεταφοράς του συλλεγμένου με το χέρι υλικού μας από το κτήμα στους χώρους αποξήρανσης και τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για ορθή μεταχείριση του υλικού, «αιχμαλωτίσαμε» το άρωμα και τα οφέλη των βοτάνων μας σε ειδικές συσκευασίες ώστε να διατηρούνται ολόφρεσκα μέχρι την κατανάλωση και του τελευταίου τεμαχίου.

Συγχρόνως πειραματιζόμαστε και για κάτι γευστικά διαφορετικό!! Συνδυασμούς βοτάνων με καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ώστε να προκύψουν ροφήματα μοναδικής γευστικής εμπειρίας, όπως επίσης και συνδυασμοί αρτυμάτων που θα προσφέρουν άλλη δυναμική στο πιάτο μας. Πέρα από το γευστικό κομμάτι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις αθροιστικά ωφέλιμες ιδιότητες και βιολογικές δράσεις των μιγμάτων μας για τον ανθρώπινο οργανισμό, ώστε ακόμα και με τη κατανάλωσή μικρών ποσοτήτων τους να λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά τόσο για την προστασία του από ασθένειες όσο και για την αύξηση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Μέλημα και στόχο μας αποτελεί η προσφορά στον καταναλωτή προϊόντων σταθερά υψηλής ποιότητας και μοναδικής γευστικότητας, απαλλαγμένων πλήρως από φυτοφάρμακα, ορμόνες και χημικά πρόσθετα, τηρουμένων όλων τις διαδικασιών της ορθής βιολογικής πρακτικής. 

Πέρα από το βασικό μας μέλημα υπάρχει και ένας απώτερος στόχος/σκοπός που ευελπιστούμε να επιτύχουμε σε βάθος χρόνου. Επιδιώκουμε να αφυπνίσουμε οικολογικά κάθε καταναλωτή ώστε να κατανοήσει τη σημαντικότητα της αειφόρου διατήρησης των πόρων της φύσης, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις αντίστοιχες δικές τους ανάγκες από αυτήν.

Με αυτόν το γνώμονα παράγουμε και ποιοτικά προϊόντα με κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Ξεκινώντας...

Επιδιώκουμε να φέρουμε τα αρώματα, τις γευστικές ιδιαιτερότητες και τα οφέλη των βοτάνων της ελληνικής γης στην κούπα και στο πιάτο μας

Βρήκαμε την κατάλληλη γη & της δώσαμε άρωμα και ζωή!

Σε ένα ιδανικό κτήμα στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης μόλις 1,5 χλμ από το «Κτήμα Περέκ», έκτασης 10 στρεμμάτων, κάναμε τις απαραίτητες προετοιμασίες, τηρώντας πάντα τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, ώστε να υποδεχθεί το πιστοποιημένο βιολογικό φυτευτικό υλικό μας. 

Δύο αδελφές με επιστημονική κατάρτιση που αφορά στο περιβάλλον με σπουδές στη σχολή της Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ

για την ΟΙΝΩΝΗ

Η Οινώνη ήταν μία νύμφη από την ελληνική μυθολογία, η οποία είχε λάβει από το θεό Απόλλωνα το μοναδικό χάρισμα να θεραπεύει τις πληγές των ανθρώπων και να τους ιαίνει με τα βότανα, γνωρίζοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες.

Συνδέεται άμεσα με τον Πάρη κατά την εποχή του Τρωικού Πολέμου, αφού απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Κόρυθο. Όταν, λοιπόν, ο Πάρης πληγώθηκε θανάσιμα, επισκέφθηκε ο ίδιος την Οινώνη -σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη εκδοχή του μύθου- την οποία ικέτευσε να τον απαλλάξει από τα τραύματά του. Εκείνη όμως, αρνήθηκε να τον θεραπεύσει, λόγω του ότι την εγκατέλειψε για την ωραία Ελένη, με συνέπεια, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της Οινώνης και των βοτάνων που μόνο αυτή ήξερε να χρησιμοποιεί, αυτός να καταλήξει στο θάνατο.

Από τότε, θεωρούνται τα βότανα ως «θησαυρός της φύσης». Ένας θησαυρός που καλούμαστε να τον κυνηγήσουμε και να τον διαφυλάξουμε, όπως του αξίζει. 

Έχοντας άμεση σχέση, λοιπόν, το χάρισμα της Οινώνης με το εγχείρημά μας, δανειστήκαμε το όνομά της για να μας εκπροσωπήσει στο «αρωματικό» μας ταξίδι, στη γνωριμία, στη γνώση, στην κατάκτηση και στην εκμετάλλευση όλων των ευεργετικών ιδιοτήτων και δράσεων του υπέροχου αρωματικού αποθέματος της φύσης, των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών & Βοτάνων. 

Photo by Olivia Snowon

Our philosophy


We follow a holistic approach from crop to table

Fresh ingredients


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Homemade


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Premium Quality


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

γνωρίστε μας...

Δύο αδερφές με επιστημονική κατάρτιση που αφορά στο περιβάλλον με σπουδές στη σχολή της Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και παρακολούθηση σειράς σεμιναρίων σχετικών  με τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά και τα Αιθέρια Έλαια (ΑΦΦΑΕ), με έντονη οικολογική συνείδηση, περιβαλλοντικές ανησυχίες & θαυμασμό για το μεγαλείο της φύσης, ξεκινήσαμε ένα ταξίδι από την αρχή.

Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

παρακολούθηση σεμιναρίου "Καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και παραγωγή Αιθέριων Ελαίων

Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ

Υποψήφια Διδάκτορας στις δραστικές ουσίες των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (τομέας φαρμακογνωσίας)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσουμε μαζί σας..... 

ή καλέστε μας απευθείας +30 2310 328249

© 2017 - 2018 | Inoni - Organic Greek herbs, All rights reserved - created by uv